Om ossDrivved, gammalt virke, ladugårdsvirke, trä, plank, skivor eller bara gammalt bråte. Det finns många olika benämningar för det som vi sysslar med.

Vi väljer att kalla det alpvirke, eftersom det mesta av vårt virke kommer från alperna. Det består främst av gamla ladugårdar och bosättningar.

Vi tycker det är viktigt att tänka på miljön och försöka återanvända det vi redan har. Dessutom har det så mycket mer charm, patina och själ, än nyproducerat virke.

Vi hoppas ni ska finna inspiration här på sidan.

Produkterna vi säljer lämpar sig främst för golv, väggar, kök, inredning t.ex. bord, ramar, skivor, bänkar och installationer, men du har säkert tusen idéer.
Bra att veta är att varje planka är unik, och variationer förekommer. De är olika i färg och form, men det är det som är charmen, tycker vi! Det är därför vi gillar att återbruka – för att det är genuint och unikt – på riktigt!

Välkomna.

Alpvirke drivs och ägs av Louise och Viktor M Linge

Vi har rötter från de småländska alpernas skogar och har alltid haft en passion för trä, genuint material och det gamla återbrukade virket som har en patina och själ som inte går att skapa vid nyproduktion.