Köpvillkor

Beställning

För att göra en förfrågan, går ni till vår sida “offertförfrågan“.
Klicka i produkterna ni är intresserad av, välj antal/kvm, så kommer vi att återkomma till er för vidare dialog.
Ni får senare tillbaka en offert/orderbekräftelse med slutgiltigt pris inkl moms samt fraktkostnad.

Vi kräver alltid förskottsbetalning.

 

Leverans

Vill ni att vi ska skicka varorna till er ordnar vi med transport. 
Om ni hellre väljer att hämta upp era varor hos oss tar vi ut en administrationsavgift på 500kr exkl moms. Vi kapar eller sågar inga brädor eller virke åt kund.

För samtliga leveranser med lastbil gäller transport fram till adressen på körbar väg. Kunden ansvarar själv för att transportera godset från porten/trottoar och upp till lägenhet/hus. Endast en (1) avlastningsplats ingår.

 

Provex

Vill ni gärna känna, klämma och lukta på virket innan ni beställer kan ni självklart beställa en provbit, vi tar ut en mindre avgift för tjänsten då många gärna vill se bitarna innan en beställning läggs:

 

Priser

De flesta av våra produkter beställs i kvadratmeterpris, inte löpmeter. Därför är det viktigt att ni räknar ut hur mycket ni behöver. Ttips är att ta i lite i överkant, så ni räknar med lite felmarginal och spill. Enstaka produkter säljer vi i “styck”, ex specialbrädor där varje bräda har sitt unika mått. 

Vi säljer vårt virke i hela längder, ni kan alltså inte köpa ex 28 cm av en bräda, om brädan är 2 meter lång, då köper ni hela brädan. Däremot har vi ibland kortare brädor, men det är ingenting vi garanterar.

 

Betalning

Varje leverans hanteras separat hos oss – vilket betyder att varje kund får en exakt anpassad leverans. Denna leverans är framtagen just för dig. Vid större leveranser tar vi ut betalning direkt vid ordererkännande. Vid hämtning av virke sker förskottsbetalning.

Efter lagd beställning får ni ett ordererkännande där även preliminär leveranstid finns angiven.

 

Garantier

Det är väldigt svårt att ställa fullständiga garantier på en gammal och återanvänd produkt. Titta noga på alla bilder här på hemsidan så ser ni exempel på de variationer och skiftningar som förekommer. Men är du inte nöjd kan du naturligtvis skicka tillbaka fullständig leverans i originalskick. 

Ni bokar/betalar returfrakten till oss i Småland eller Österrike – sker i dialog med oss.

 

Retur av varor

Vår absoluta ambition och förhoppning är att de varor ni får från oss kommer att vara till er fulla belåtenhet. Om inte – får ni naturligtvis skicka tillbaka varorna . Ni kan dock inte välja ut det som ni tycker passar och skicka tillbaka resten – hela er leverans är anpassad bara till er och i vissa fall sker transport direkt från vårt lager i Österrike vilket innebär större transportkostnad vid retur.

Vid mottagen leverans har ni 5 dagar på er från det att ni mottar leveransen att inkomma med synpunkter eller reklamation eller påpeka om något skulle fattas i er beställning. Det är viktigt att ni går igenom er order grundligt samt säkerställer att ni fått rätt kvantitet. Vi godtar inte reklamationer efter 5 dagar.

Retur av varor:

  • ni kontaktar oss – och meddelar att ni inte är nöjda, dokumentera med bilder och text vad som orsakar returen
  • vi accepterar en retur – kallas överenskommelse om retur
  • ni skickar tillbaka hela partiet i original
  • ni ansvarar för att varorna är packade för en säker frakt
  • ni bokar själva – samt betalar returfrakten till oss i Småland eller vid stora leveranser direkt till vårt lager i Österrike
  • efter erhållen retur betalar vi tillbaka era pengar

 

Strimmiga trägnagare

Det är vanligt med Strimmig trägnagare i möbler eller virke som stått i ouppvärmda utrymmen – de är helt ofarliga! Kanske har ni hittat lite spån på golvet eller på en av era brädor? Ingen fara! När man tar in dessa möbler i vanlig rumstemperatur så sprider dom sig inte till annat. De försvinner vanligtvis efter några månader.

Vi erbjuder inte retur vid fynd av mask eller kryp i brädorna. Detta är en del av gamla brädor och svåra att undvika till 100%.